Ingredienser
 
Gör så här
  1. Tänk på att arbeta med kylskåpskalla redskap och ingredienser! Blanda vildsvinsfärs, äggula, salt och peppar. Arbeta färsen i degblandare cirka fem minuter. Tillsätt sedan grädden lite i taget, den ska SAKTA jobbas in i smeten. Ringla ner grädden i en tunn stråle medan du blandar degen. Låt smeten vila kallt en stund innan du börjar forma biffarna. Strö ett tunt lager ströbröd (eller rivet ljust bröd) på en stor tallrik, eller på smörpapper. Blöt händerna och forma 4 biffar, cirka 2 cm höga. Lägg dem på tallriken med ströbröd. Strö lite ströbröd över biffarna. Hetta upp smör med lite olja i en panna och stek biffarna på svag värme, 3-4 minuter på varje sida. Biffarna ska vara ljust gyllenbruna på ytan, och fluffiga inuti. Har du en termometer, kan du kontrollera biffarnas innertemperatur, som bör vara 64°-68°C. Du kan också baka biffarna färdigt i ugnen på 125° cirka 5-8 minuter, efter att du först brynt dem försiktigt på spisen. Servera wallenbergarna med potatismos, rårörda lingon och gröna ärter. I originalreceptet ingår också brynt smör, men många tycker att det blir för fett.